Hudsygdomme

Hudlidelser er et hyppigt forekommende problem hos hunde men ses også jævnligt hos katte, og vi ser på Dyrehospitalet dagligt patienter med forskellige kombinationer af kløe, udslæt og hårtab. Nogle tilfælde er milde og forbigående, men ofte er der tale om kronisk tilbagevendende problemer med f. eks allergi og hudbetændelse, hvor der forestår et længere udredningsforløb med indledende konsultation og flere opfølgende kontrolbesøg, inden hudlidelsen er klarlagt og behandlingen sat i system. Der kræves tålmodighed og god kommunikation mellem dyreejer og dyrlæge. Ikke alle hudlidelser kan helbredes, men de fleste patienter kan heldigvis hjælpes til et godt liv trods en kronisk hudlidelse.

Dyrlæge Anne-Mette Larsen har speciel interesse i hudlidelser og tager sig af vores mere komplicerede hudpatienter. Anne-Mette har bl.a. gennemgået European School for Advanced Veterinarys Studies (ESAVS) Dermatology I-III efteruddannelsesforløb indenfor hudlidelser.​

Vi kan bl.a. tilbyde:

Blodprøve til tjek af almen organfunktion og specielle hormonelle tests.

Hud- og hårprøver til undersøgelse i eget laboratorium for betændelsesceller, bakterier, gærsvamp (Malassezia) og ringorm.

Hudskrab til påvisning af hårsækmider og skabmider.

Øresmear dvs. mikroskopisk undersøgelse af betændelsessekretet for mikroorganismer (fortrinsvis bakterier og gærsvamp) og celler ved behandling af øregangsbetændelser.

Dyrkning og resistensundersøgelse af hudinfektioner sendes til eksternt laboratorium. Herved bestemmes hvilken bakterie, der forårsager infektionen, og ikke mindst hvilket antibiotikum, der kan behandles med. En meget vigtig og relevant undersøgelse, især hvis der er mistanke om resistente bakterier.

Hudbiopsier til mikroskopisk undersøgelse af huden, benyttes især ved mere sjældne og alvorlige lidelser f.eks. hudtumores (svulster) og autoimmune hudlidelser.

Allergiblodprøve. Når diagnosen allergi er stillet udfra hundens eller kattens symptomer, kan en blodprøve søge at klarlægge, hvad dyret reagerer allergisk imod, og behandlingen kan tilrettelægges derefter. Blodprøven kan ikke bruges til at stille diagnosen allergi.​

Dyrehospitalerne

​​​Dyrehospitalerne er ISO -9001 certificerede (medlem af ISO-dyrlægen), og er derfor underkastet løbende tilsyn af Force certification / Danak, der ved gennemgang af arbejdsgange, kompetenceplaner, indretning, kalibrering af udstyr og hygiejne sikrer at undersøgelse og behandling foregår på et højt fagligt niveau.

✩ ✩ ✩ ✩ ✩

​​​Vurderet 4,7 / 5 stjerner på baggrund af mere end 127 anmeldelser på​ Facebook

Hvem er vi​

​Dyrehospitalet Gråsten og Sønderborg I/S

CVR: 17231308

ÅBNINGSTIDER

Gråsten >

Sønderborg >