Blodprøver

Vi har i vores laboratorie mulighed for at analysere blodprøver i løbet af ganske kort tid, med mulighed for svar samme dag. Dette er især vigtigt når meget syge dyr behandles, dette for at kostbar tid ikke spildes og den rigtige behandling kan påbegyndes, så hurtig som muligt.

Vi kan bl.a. få hurtige resultater på:

  • Leverlidelser
  • Nyrelidelser
  • Bugspytkirtellidelse
  • Andre organ og stofskiftelidelser
  • Diabetes
  • Progesteronmåling

Ved udvidede blodundersøgelser sendes prøverne til større laboratorier i både ind-og udland.

20160608_140833_2

Gødningsprøver

I afføringsprøver findes der mange forskellige former for parasitter, hvor nogle er ganske uskyldige og nemme at behandle, mens andre kan være livstruende og invaliderende.

Hos os, kan vi foretage de mest almindelige undersøgelser, med henblik på parasitbestemmelse.

Indvoldsparasitter

Hest

Strongolider findes i stort set alle heste og er ansvarlige for langt hovedparten af de æg, vi finder i forbindelse med vores ægtællinger. Ormene findes i alle aldersgrupper af heste dog primært i de unge. Disse orm er kun farlige, hvis der er mange, og derfor behandler vi kun heste, som udskiller flere end 200 æg pr. gram gødning.

Store blodorm, findes også ved heste, disse er væsentlig farligere end strongoliderne og derfor nødvendigt at behandle, hvis de diagnosticeres. Disse er relativt svære at finde, så derfor er det nødvendigt at lade æggene klække til larver (larvedyrkning). Vi er på dyrehospitalet opmærksomme på denne orm, og at disse skal behandles hvis de er til stede.

Bændelorm, er også at lejlighedsvis at finde ved gødningsundersøgelser, når der undersøges for æg, men ikke altid tilfældes. Hesten kan derfor godt være inficeret, selvom der foreligger et negativt resultat på gødningsundersøgelsen.

Derfor vælger vi at udtage en blodprøve. Som vi sender ud til ekstern laboratorie til diagnostik.

Hund & Kat

Spoleorm, findes ved både hund og kat, hvem de smittes fra primært gnavere og fugle. Symptomer kan være, diarre, opkast, hoste, nedstemhed, udspilet bud mm. Spoleormen diagnosticeres ved at blive set i opkast eller diarre, eller på dyrehospitalet i en afføringsprøve.

Bændelorm, findes i tyndtarmen, hvor den sidder og afstøder æg. Æggene ses som små riskorn i hundens afføring. Der er normalt ingen symptomer, men der kan dog af og til ses kløe ved endetarmsåbningen. Diagnosen kan stille ved en afføringsprøve, hvor der ses efter æg.

Hundens piskeorm, ses sjældent, men kan diagnosticeres ved mikroskopisk påvisning af æg. Symptomer ved piskeorm kan være blod i afføring, dårlig trivsel, samt tør og mat pels.

Giardia er en encellet parasit, som giver diarré hos hund og kat. Tidligere var det et hvalpe/killinge problem, men i de senere år har vi set flere og flere voksne dyr som er smittede. Der er mulighed for at få lavet en snaptest, med svar samme dag.

Produktionsdyr

Coccidier, er små encellede parasitter, der er årsag til Coccidiose, som er en almindeligt forekommende parasitær tarmlidelse hos bl.a. kvæg og andre produktionsdyr.

Hjerte / lunge orm hos hund

Fransk hjerteorm (Angiostrongylus vasorum) og rævens lungeorm (Crenosoma vulpis) er parasitter, som smitter hunde og ræve via snegle.

Infektion med fransk hjerteorm, kan give alvorlige hjerte- og lungeproblemer, som kan være livstruende, hvis ikke de opdages og behandles i tide. Rævens lungeorm, har typisk et mildere forløb.

Symptomerne kan variere meget og kan derfor være svær at opdage. Nogle af symptomerne kan forekomme i perioder, eller slet ikke være tilstede. Hoste, nedstemhed og åndenød, er de hyppigste symptomer, men også nervøse forstyrrelse, blødninger der ikke vil stoppe og markant ændret adfærd, kan være tegn på fransk hjerterom.

Ormen diagnosticeres ved en afføringsprøve, som sættes op og kan aflæses i mikroskop efter 24 timer.

Dyrehospitalerne

​​​Dyrehospitalerne er ISO -9001 certificerede (medlem af ISO-dyrlægen), og er derfor underkastet løbende tilsyn af Force certification / Danak, der ved gennemgang af arbejdsgange, kompetenceplaner, indretning, kalibrering af udstyr og hygiejne sikrer at undersøgelse og behandling foregår på et højt fagligt niveau.

✩ ✩ ✩ ✩ ✩

​​​Vurderet 4,7 / 5 stjerner på baggrund af mere end 127 anmeldelser på​ Facebook

Hvem er vi​

​Dyrehospitalet Gråsten og Sønderborg I/S

CVR: 17231308

ÅBNINGSTIDER

Gråsten >

Sønderborg >