​April måneds patient er et pudsigt lejlighedsfund, som absolut ikke ses hver dag.

I forbindelse med tandrens af den 5 årige 2,15 kg ”tunge”chihuahua, blev der pludseligt påvist en underlig sten under tungen. Tandstenen blev fjernet, og under dette lag gemte sig spidsen af en tand???

Tandrøntgen blev taget, og det viste sig, at det var en blivende hjørnetand, der lå helt skævt i forhold til normal placering – og som nu havde arbejdet sig frem til overfladen, hvor den var blevet dækket med tandsten. Hunden var upåvirket, men havde gennem den sidste tid går og smasket mere end normalt – men ejer troede, at dette skyldtes tandsten på de andre tænder.

Tanden blev blotlagt og fjernet, mens Kvik sov trygt og godt.

​På billedet kan man se tanden, som den titter op i undermunden – lige under tungen. På billedet ses også, at tungebåndet er irriteret som følge af den vedvarende irritation fra tandspidsen.

​På dette røntgenbillede kan man se, hvordan tanden ligger helt forkert i underkæben med fæste i kæben.

​På billedet kan man se underkæben efter tanden er blevet fjernet.

​Dette billede viser tanden i sin fulde længde – og dette skal sammenholdes med, at hundens vægt vel og mærke kun er 2,15kg.

Dyrehospitalerne

​​​Dyrehospitalerne er ISO -9001 certificerede (medlem af ISO-dyrlægen), og er derfor underkastet løbende tilsyn af Force certification / Danak, der ved gennemgang af arbejdsgange, kompetenceplaner, indretning, kalibrering af udstyr og hygiejne sikrer at undersøgelse og behandling foregår på et højt fagligt niveau.

✩ ✩ ✩ ✩ ✩

​​​Vurderet 4,7 / 5 stjerner på baggrund af mere end 89 anmeldelser på​ Facebook

Hvem er vi​

​Dyrehospitalet Gråsten og Sønderborg I/S

CVR: 17231308

FIND VEJ

Sundsnæs 8, 6300 Gråsten​

Kirke Allé 10, 6400 Sønderborg

ÅBNINGSTIDER

Gråsten >

Sønderborg >