​Som dyrlæge støder man af og til på ejere, der ikke er interesseret i at ofre penge på deres dyr. Er dyret over 2 år, opfattes det nærmest som afskrevet – og intet skal ske behandlingsmæssigt, hvilket er en meget frustrerende situation.

Som en skarp kontrast til dette er solstrålehistorien om Rocky.

Rocky, en 14,5 år gammel Nova Scottia Duck Tolling Retriever kom akut til dyrlæge efter en ferie, hvor han havde tiltagende mere og mere svært ved at komme af med sin urin. Den ellers evigt glade hund var absolut trist og bugøm – og et røntgenbillede afslørede en voldsomt udspilet blære, en forstørret prostata og en urinvejssten lige ved penisknoglen. Her ville mange nok vælge at tænke, at efter et langt og godt hundeliv skulle hunden ikke bydes en operation mm, når man jo desværre ikke kunne love evigt liv efter operationen.

Rockys ejer var ikke i tvivl! Et helt igennem sundt hundeliv skulle ikke ende på denne måde. Hun kunne ikke sige farvel til sin hund på dette grundlag – og vi var nødt til at forsøge med operation og med medicin imod den forstørrede prostata. Så sådan blev det.

Når der sidder en sten fast ved hundes penisknogle, er det oftest nærmest umuligt at fjerne dem. Man vælger derfor at lave en såkaldt urethrotomi, hvor der laves en ”kunstig åbning” i urinrøret lige foran testiklerne – og fremadrettet passerer urinen ud gennem denne åbning.

Selve operationen gik planmæssigt – og Rocky tålte narkosen fint. Desværre var der et voldsomt forløb med markant blødning fra urinvejene samt diarre efter operationen. Rocky var indlagt en hel weekend – og alle bed nervøst negle – og kunne ikke lade være med at tænke, om det nu var det hele værd, om han kunne få et godt hundeliv igen. Takket være en kæmpe indsats med kærlig pleje, skånekost og tålmodighed fra ejers side blev Rocky stabiliseret – og har nu i skrivende stund - 10 måneder efter operationen – absolut gjort de nedbidte negle til skamme.

Så moralen med denne historie er altså ikke, at man altid skal behandle dyrene lige meget hvad – men nærmere, at bare fordi en hund er en ældre model, så skal man ikke altid give op - bare pga alderen. I Rockys tilfælde, var operation den rigtige - og på trods af en hård periode kom han stærkt igen – og har nydt sit otium til fulde.

Dyrehospitalerne

​​​Dyrehospitalerne er ISO -9001 certificerede (medlem af ISO-dyrlægen), og er derfor underkastet løbende tilsyn af Force certification / Danak, der ved gennemgang af arbejdsgange, kompetenceplaner, indretning, kalibrering af udstyr og hygiejne sikrer at undersøgelse og behandling foregår på et højt fagligt niveau.

✩ ✩ ✩ ✩ ✩

​​​Vurderet 4,7 / 5 stjerner på baggrund af mere end 89 anmeldelser på​ Facebook

Hvem er vi​

​Dyrehospitalet Gråsten og Sønderborg I/S

CVR: 17231308

FIND VEJ

Sundsnæs 8, 6300 Gråsten​

Kirke Allé 10, 6400 Sønderborg

ÅBNINGSTIDER

Gråsten >

Sønderborg >