Basse er en kælen og venlig 6 årig huskat, som desværre har været i slåskamp med en anden kat. Det er ikke sjældent, at katte skader hinanden i slagsmål med både sår, øjenskader, infektioner og bylder til følge. Basse var så uheldig at få revet sit 3. øjenlåg ud af en skarp katteklo. Basses ejer reagerede hurtigt, for en del af øjenlåget hang ud af øjet og han var generet af det.

Katte har et 3. øjenlåg, som de fleste måske har set, når øjet dækkes af en lyserød hinde. Det 3. øjenlåg hjælper med til at beskytte øjet og indeholder en vigtig tårekirtel, der er med til at holde øjet fugtigt. Mange har måske oplevet, at katten viser det 3. øjenlåg, hvilket kan være et tegn på nedstemthed, orm, virus eller infektion.

Øjenskader kan være farlige, da skader, på eksempelvis øjets hornhinde, kan udvikle sig til infektion i selve øjet. Det er derfor vigtigt at reagere hurtigere end ved almindelige bidsår, når der er øjenskader.

Basse fik farvet øjet med fluorescein og der var heldigvis ingen hornhindesår, og da Basses ejer havde reageret så hurtigt, kunne det 3. øjenlåg syes på plads igen. Noget af øjenlåget måtte dog fjernes, da der var manglende blodforsyning og derfor ville give vævsdød/nekrose.

Efter operationen var han fortsat lidt generet, men der gik ikke mange dage, før han gik med øjet helt åbent og nu kan han fange mus lige så godt som før operationen.

Han er nu tilbage ved fuldt vigør og vi ønsker Basse og hans ejer al mulig held og lykke i fremtiden.

Dyrehospitalerne

​​​Dyrehospitalerne er ISO -9001 certificerede (medlem af ISO-dyrlægen), og er derfor underkastet løbende tilsyn af Force certification / Danak, der ved gennemgang af arbejdsgange, kompetenceplaner, indretning, kalibrering af udstyr og hygiejne sikrer at undersøgelse og behandling foregår på et højt fagligt niveau.

✩ ✩ ✩ ✩ ✩

​​​Vurderet 4,7 / 5 stjerner på baggrund af mere end 89 anmeldelser på​ Facebook

Hvem er vi​

​Dyrehospitalet Gråsten og Sønderborg I/S

CVR: 17231308

FIND VEJ

Sundsnæs 8, 6300 Gråsten​

Kirke Allé 10, 6400 Sønderborg

ÅBNINGSTIDER

Gråsten >

Sønderborg >