​Månedens patient juni 2016

Fremmedlegeme fjernet med skop

Gaia er en glad 1½år gammel chinese crested, som desværre også er glad for sten. Da Gaia kommer ind, har de allerede konstateret på et andet dyrehospital, at hun har spist en sten. Vi får taget flere røntgenbilleder, som viser, at den heldigvis fortsat ligger i mavesækken. Flere forsøg med brækmiddel giver desværre ikke pote. Heldigvis har vi et gastroskop, som kan bruges til at ’fiske’ fremmedlegemer ud af mavesækken, hvis det ikke kan eller må komme op med brækmiddel. Skarpe genstande kan gøre skade ved opkast og skal derfor hentes op med skop eller opereres ud. Stenen lokaliseres hurtigt på videoskopet og med et specielt net, fiskes stenen elegant op gennem spiserøret. Gaia kan være glad for at hun slap for operation og hendes familie passer godt på, at hun ikke leger med sten i fremtiden.

Oftest er det unge hunde, som sluger fremmedlegemer, men ældre hunde kan også gøre det. Rekorden på Dyrehospitalet er en hund, som er blevet opereret 5 gange gennem sit liv for fremmedlegeme.

Det er vigtigt at reagere i tide, hvis man har mistanke om, at de har spist noget, de ikke må. Det kan have fatale følger, hvis man ikke reagerer. Nede i tarmen bliver der mere snævert, og fremmedlegemer kan gøre stor skade. Skarpe ting kan gå igennem tarmen og forårsage slemme infektioner, som de kan dø af, men overraskende nok, behøver fremmedlegemet ikke at være specielt skarpt. Vi har set flere hunde, som har spist ispinde, der gik gennem tarmen med døden som udgang. Pas på at børnene ikke lader hunden få resten af isen, eller at hunden finder en ispind på gåturen. Batterier er giftige og garn/snor fra legetøj og fiskeliner med krog er også meget farlige, da linen kan skære gennem tarmen.

Selv ikke skarpe genstande kan være farlige, hvis de kiler sig fast i tyndtarmen – flaskehalsen i vores tarmsystem. Blodkarrene til tarmen klemmes af og vævet kan dø, så der igen går hul på tarmen.

Gaia er heldig, at hun har en familie, som reagerede i tide, og hun er fortsat en glad og fornøjet hund.

Dyrehospitalerne

​​​Dyrehospitalerne er ISO -9001 certificerede (medlem af ISO-dyrlægen), og er derfor underkastet løbende tilsyn af Force certification / Danak, der ved gennemgang af arbejdsgange, kompetenceplaner, indretning, kalibrering af udstyr og hygiejne sikrer at undersøgelse og behandling foregår på et højt fagligt niveau.

✩ ✩ ✩ ✩ ✩

​​​Vurderet 4,7 / 5 stjerner på baggrund af mere end 89 anmeldelser på​ Facebook

Hvem er vi​

​Dyrehospitalet Gråsten og Sønderborg I/S

CVR: 17231308

FIND VEJ

Sundsnæs 8, 6300 Gråsten​

Kirke Allé 10, 6400 Sønderborg

ÅBNINGSTIDER

Gråsten >

Sønderborg >