​Lykke skal med på ferietur.

Lykke er en fin lille maltesertæve, hvis ejere ofte kører på små ferieture til Tyskland og Sverige, så hvorfor ikke tage Lykke med, når der mange steder er gode muligheder for at medbringe hund? Derfor kommer Lykke til Dyrehospitalet for at få udstedt et EU-pas. Hun får et tjek for at konstatere, at hun er sund og rask (man må aldrig vaccinere en syg hund), og hun bliver rabiesvaccineret. Passet laves på stedet og udleveres med det samme, men der går 21 dage, før det er gyldigt. Dette skyldes, at hundens immunsystem skal nå at reagere på rabiesvaccinen, inden den yder beskyttelse. Men inden Lykke er helt rejseklar, er der flere ting, hendes ejere skal tænke på:

Man bør undersøge forekomsten af andre sygdomme f.eks. flåtoverførte sygdomme som Borrelia, men også de lidt mindre kendte Anaplasma og TBE. I alle tilfælde er det en meget god ide at bruge loppe- og flåtforebyggende midler ifm. med udenlandsrejse, der findes forskellige slags med lidt forskellig virkningsmekanisme. Man bør også tænke på andre sygdomme, der enten slet ikke findes i Danmark eller er mindre udbredt her end sydpå, det er alvorlige sygdomme som f.eks. babesiose, fransk hjerteorm, tropisk hjerteorm og Leishmania. Der er ved disse sygdomme ingen myndighedskrav om forebyggelse, som der er ved rabies, hverken ved ud- eller hjemrejse, men det er selvsagt meget fornuftigt at beskytte sin hund imod dem. En anden fornuftig foranstaltning er at have sin hund vaccineret med standardvaccine mod hundesyge, parvovirus, leverbetændelse, kennelhoste og leptospirose, selvom der heller ikke her er nogle officielle krav. Man kan søge yderligere oplysninger om rejseregler på fødevarestyrelsens hjemmeside, bør gøres i god tid hvis man skal rejse udenfor EU, da der kan være særlige regler omkring blodprøver og attester. Kontakt gerne os her på Dyrehospitalet til hjælp omkring smitteforebyggelse inden afrejse.

Sidst men ikke mindst skal man tænke på, om det er en hundevenlig ferie, om der er gode forhold både på stedet og under transporten, eller om hunden måske vil trives bedst ved pasning hjemme eller i en pension.

Dyrehospitalerne

​​​Dyrehospitalerne er ISO -9001 certificerede (medlem af ISO-dyrlægen), og er derfor underkastet løbende tilsyn af Force certification / Danak, der ved gennemgang af arbejdsgange, kompetenceplaner, indretning, kalibrering af udstyr og hygiejne sikrer at undersøgelse og behandling foregår på et højt fagligt niveau.

✩ ✩ ✩ ✩ ✩

​​​Vurderet 4,7 / 5 stjerner på baggrund af mere end 89 anmeldelser på​ Facebook

Hvem er vi​

​Dyrehospitalet Gråsten og Sønderborg I/S

CVR: 17231308

FIND VEJ

Sundsnæs 8, 6300 Gråsten​

Kirke Allé 10, 6400 Sønderborg

ÅBNINGSTIDER

Gråsten >

Sønderborg >