​Bella er en 9 år gammel tæve af blandet race, som til tider døjer med øregangsbetændelse. Men denne gang havde hendes ejer bemærket, at det så anderledes ud. Den ene øreflap var voldsomt hævet, og Bella kom til undersøgelse på hospitalet i Sønderborg. Det viste sig, at Bella havde fået et såkaldt blodøre, som er en ansamling af blodigt sekret på ørets inderside mellem huden og ørebrusken. I første omgang blev blodansamlingen tømt via en kanyle, det kan gøres i lidt lokalbedøvelse. I samme omgang blev begge øregange renset op og sat i behandling med øredråber for hurtigst muligt at mindske ubehag og hovedrysten. Vi ved, at blodører har en tendens til at fyldes igen meget kort tid efter og dermed skal tømmes igen. Hvis blodansamlingen er stor, kan det blive nødvendigt at lave en operation på øreflappen for at opnå varig bedring. Bella fik tømt sin øreflap en gang mere, hvorefter vi vurderede, at det var bedst at få hende opereret. Operationen er i princippet ganske simpel: der laves snit på indersiden af øreflappen, væsken skylles ud, og ørebrusken skrabes med et specialinstrument for at lette helingen bagefter. Derefter syes hele øreflappen til med små sting med max 1 cm mellemrum. Bella kom hjem med en forbinding om hovedet, så hun ikke kunne ryste på ørerne de første dage. Forbindingen blev fjernet efter 3 dage, og stingene taget ud efter 2½ uge. På dette tidspunkt er øreflappen lidt fortykket men uden blodansamling, og det falder til og bliver som regel ganske pænt igen. En smule krølle på øret er kun kosmetisk og generer ikke hunden 

Vi ved ikke altid, hvorfor blodører opstår. Det kan være en følge af øregangsbetændelse med meget kradsen og rysten på ørerne. Det kan også være udløst af immunsystemet, dvs autoimmune eller allergiske lidelser. Det er derfor altid vigtigt at få hunden undersøgt, hvis den er generet ved ørerne.

Dyrehospitalerne

​​​Dyrehospitalerne er ISO -9001 certificerede (medlem af ISO-dyrlægen), og er derfor underkastet løbende tilsyn af Force certification / Danak, der ved gennemgang af arbejdsgange, kompetenceplaner, indretning, kalibrering af udstyr og hygiejne sikrer at undersøgelse og behandling foregår på et højt fagligt niveau.

✩ ✩ ✩ ✩ ✩

​​​Vurderet 4,7 / 5 stjerner på baggrund af mere end 89 anmeldelser på​ Facebook

Hvem er vi​

​Dyrehospitalet Gråsten og Sønderborg I/S

CVR: 17231308

FIND VEJ

Sundsnæs 8, 6300 Gråsten​

Kirke Allé 10, 6400 Sønderborg

ÅBNINGSTIDER

Gråsten >

Sønderborg >