Ciri er en 1år gammel Lagotto Romagnolo, der skal undersøges for hoftedysplasi (HD) med røntgen samt undersøges for forskellige genetiske sygdomme på en blodprøve.

Hun har nemlig et godt sind, og det er meningen, at hun skal have hvalpe, hvis hun ikke fejler noget.

Lagotto’en er en italiensk vandhund, som populært også kaldes en trøffelhund, fordi den bruges i Italien til at opsnuse trøfler.

Den er blevet meget populær og er en social og klog hund, men må stadig betragtes som en sjælden hund i Danmark på trods af sin stigende popularitet.

Dansk Kennel Klub (DKK) har nogle anvisninger, man skal følge, hvis man skal have godkendt sine hvalpekuld i deres regi. 

Da Ciris ejer er meget opmærksom, ønsker hun endda, at Ciri skal testes for flere ting, end det kræves ved DKK. Alt sammen for at forebygge, at Ciri kan videregive sygdomme til sine hvalpe. 

Røntgenbillederne anonymiseres og sendes ind til bedømmelse af en dyrlæge fra DKK og blodprøverne sendes til et godkendt laboratorium, som DNA-tester for gensygdomme.

Det viser sig heldigvist efterfølgende, at Ciri har A hofter, som er bedste karakter, og er både fri for ’Lagotto Storage Disease’ og ’Juvenil Epilepsi’, mens hun er homozygot (dobbeltbærer) for det ønskede ’Furnishing’ gen.

Tillykke til Ciri med de fine resultater og vi ønsker hende al mulig held og lykke.

Dyrehospitalerne

​​​Dyrehospitalerne er ISO -9001 certificerede (medlem af ISO-dyrlægen), og er derfor underkastet løbende tilsyn af Force certification / Danak, der ved gennemgang af arbejdsgange, kompetenceplaner, indretning, kalibrering af udstyr og hygiejne sikrer at undersøgelse og behandling foregår på et højt fagligt niveau.

✩ ✩ ✩ ✩ ✩

​​​Vurderet 4,7 / 5 stjerner på baggrund af mere end 89 anmeldelser på​ Facebook

Hvem er vi​

​Dyrehospitalet Gråsten og Sønderborg I/S

CVR: 17231308

FIND VEJ

Sundsnæs 8, 6300 Gråsten​

Kirke Allé 10, 6400 Sønderborg

ÅBNINGSTIDER

Gråsten >

Sønderborg >