Her finder du ​dyrehospitalet

Du kan altid komme i kontakt med en af vores dyrlæger - Døgnvagt.

Gødningsprøver


I afføringsprøver findes der mange forskellige former for parasitter, hvor nogle er ganske uskyldige og nemme at behandle, mens andre kan være livstruende og invaliderende.

Hos os, kan vi foretage de mest almindelige undersøgelser, med henblik på parasitbestemmelse.

Spoleorm, findes ved både hund og kat, hvem de smittes fra primært gnavere og fugle. Symptomer kan være, diarre, opkast, hoste, nedstemhed, udspilet bud mm. Spoleormen diagnosticeres ved at blive set i opkast eller diarre, eller på dyrehospitalet i en afføringsprøve.

Bændelorm, findes i tyndtarmen, hvor den sidder og afstøder æg. Æggene ses som små riskorn i hundens afføring. Der er normalt ingen symptomer, men der kan dog af og til ses kløe ved endetarmsåbningen. Diagnosen kan stille ved en afføringsprøve, hvor der ses efter æg.

Hundens piskeorm, ses sjældent, men kan diagnosticeres ved mikroskopisk påvisning af æg. Symptomer ved piskeorm kan være blod i afføring, dårlig trivsel, samt tør og mat pels.

Giardia er en encellet parasit, som giver diarré hos hund og kat. Tidligere var det et hvalpe/killinge problem, men i de senere år har vi set flere og flere voksne dyr som er smittede. Der er mulighed for at få lavet en snaptest, med svar samme dag.

Produktionsdyr

Coccidier, er små encellede parasitter, der er årsag til Coccidiose, som er en almindeligt forekommende parasitær tarmlidelse hos bl.a. kvæg og andre produktionsdyr.

Hjerte / lunge orm hos hund

Fransk hjerteorm (Angiostrongylus vasorum) og rævens lungeorm (Crenosoma vulpis) er parasitter, som smitter hunde og ræve via snegle.

Infektion med fransk hjerteorm, kan give alvorlige hjerte- og lungeproblemer, som kan være livstruende, hvis ikke de opdages og behandles i tide. Rævens lungeorm, har typisk et mildere forløb.

Symptomerne kan variere meget og kan derfor være svær at opdage. Nogle af symptomerne kan forekomme i perioder, eller slet ikke være tilstede. Hoste, nedstemhed og åndenød, er de hyppigste symptomer, men også nervøse forstyrrelse, blødninger der ikke vil stoppe og markant ændret adfærd, kan være tegn på fransk hjerterom.

Ormen diagnosticeres ved en afføringsprøve, som sættes op og kan aflæses i mikroskop efter 24 timer.

Det siger vores kunder

Læs flere anmeldelser eller skriv en til os her​:

- Heidi Matthiesen​

kan kun varmt anbefale Dyrehospitalet Gråsten. 


Vores Kat Piano havde fået en torn i øjet, øjet var punkteret. Katten kom i narkose, fik øjet renset og den yderste hinde af øjet blev syet op, som et plaster, krave på i 10 dage, øjendråber, antibiotika, smertestillende med hjem.

En stor omgang for en kat, som plejer at løbe ud og ind. Nu har den fået øjet åbnet igen og den dumme krave kom af.

Pianos øje er fulstændigt helet og vi har verdens mest kælen og glad kat igen. Hatten af for det flotte stykke arbejde​​.

Jeg fik den bedste betjening jeg kunne ønske mig, og køre gerne de 70 km igen for at min hund kan have det godt.

- Charlotte Clausen

Kan kun varmt anbefale andre at tage turen til Gråsten dyrehospital..


Var for første gang på besøg i går den 28 marts med min lille gravhund Cody, da han skulle have scannet sit hjerte, det gik så fint på trods af at Cody ikke var så samarbejdsvillig.

Nye lækre rene lokaler og et super kompetent personale. En god fordel er at tegne deres Vetplan abonnement til et beskeden mdl. Beløb så ens hund altid er i fokus og betaler sig på den lange bane. Deres klinik er veludstyret og eneste jeg bemærker er der mangler sukker ved kaffe maskinen og det må siges at være mindste issue 👌 5 stjerner herfra indtil videre. ⭐⭐⭐⭐⭐

- Maddox

Endelig endelig endelig et sted hvor man trygt kan lade sin hund behandle uden at komme ud af døren med en chok regning og stå forundret tilbage uden løsning på ens problem. Har benyttet 4 forskellige dyrlæger i det sønderjyske landskab og ingen har til dato formået at yde den rette dyrlæge ekspertise, jeg vi aldrig benytte en anden en dem fra nu af. 

Gudskelov jeg fandt dem. Priserne er rimelige og ikke værd at tage til tyskland hvor det absolut ikke er samme service standard

- Helle

Jeg bliver altid godt modtaget. Man føler sig velkommen. God og professionel rådgivning og behandling af min kat. Jeg er meget tilfreds med Dyrehospitalet.

-Jeanette

Altid venligt personale. Og de er så gode ved mine hunde. Jeg har har dem som dyrlæge i 11 år og er fuld ud tilfreds.​

- Tina

Vi fik en hurtig tid, da vores hund blev akut syg. Vi følte os fuldstændig trygge ved at han blev ordentligt undersøgt, og fik den rigtige diagnose og hjælp. Vi fik en god forklaring, og gik trygge og glade derfra.​

Hun formåede med stor professionalisme, at berolige både dyr og de mennesker, der var til stede. 10/10. Selvfølgelig skal Dyrehospitalet være familiens dyrlæge fremover..

- Henrik

Allerede da jeg ringede til vagttelefonen, blev jeg mødt venligt og imødekommende.

Da vi ankom til klinikken fik vi en super god behandling (både familie og kat), af den dyrlæge der modtog os. Hun havde både et godt tag på katten, samtidigt med, at hun udviste forståelse for familiens lille "krise" i forhold til det skadede kæledyr.

Adresse

Dyrehospitalet Gråsten og Sønderborg I/S

Porten 7
​6400 Sønderborg

- Rutevejledning

Kontakt

Telefon: 74 43 70 00

E-mail: kontakt@dyrehospitalet.dk

​CVR: 17231308